تحولات منطقه

۱۰ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۶
کد مطلب: ۱۱۶۸۴۵۳

قیمت جهانی طلا پس از افت اولیه، در معاملات امروز صعودی شد و هر اونس طلای نقدی با رشد ۹ دلاری به ۴۱۸۱ دلار رسید؛ با این حال، فلز زرد همچنان افت هفتگی و ماهانه را تجربه می‌کند.

طلای جهانی صعودی شد/قیمت جهانی به ۴۱۸۱ دلار رسید
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، قیمت طلای جهانی در معاملات امروز پس از افت اولیه، در ادامه معاملات صعودی شد . هر اونس طلای نقدی که در ابتدای روز حدود ۰.۶ درصد کاهش یافته بود، در ادامه معاملات به ۴۱۸۱ دلار رسید که رشد ۹ دلاری نسبت به جلسه قبل داشته است.

در بازار آتی آمریکا نیز بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۴۱ درصدی به ۴۲۱۹ دلار رسید.

با این حال طلا از ابتدای هفته تاکنون بیش از ۲ درصد از ارزش خود را از دست داده است. طی یک ماه گذشته نیز ارزش طلا در بازار جهانی ۳۲۰ دلار برابر با ۷ درصد کاهش داشته است.

یکی از عوامل اثرگذار بر بازار طلا، وضعیت دلار آمریکا است. شاخص دلار در مسیر ثبت رشد هفتگی قرار دارد و افزایش ارزش آن معمولاً موجب می‌شود خرید طلا برای سرمایه‌گذارانی که از ارزهای دیگر استفاده می‌کنند، هزینه بیشتری داشته باشد.

از سوی دیگر، افزایش بازده اوراق قرضه آمریکا نیز بر جذابیت طلا فشار وارد کرده است. بازده اوراق خزانه ۱۰ و ۳۰ ساله آمریکا روز پنجشنبه به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۲ رسید.

کایل رودا، تحلیلگر ارشد بازارهای مالی در کپیتال دات‌کام، می‌گوید معامله‌گران در شرایط فعلی دو موضوع اصلی، یعنی چشم‌انداز نرخ بهره آمریکا و تحولات ژئوپلیتیکی خاورمیانه را دنبال می‌کنند.

به گفته او، انتشار گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا می‌تواند نقش مهمی در تعیین انتظارات بازار درباره سیاست پولی فدرال رزرو داشته باشد. در صورتی که تعداد مشاغل ایجادشده بیش از پیش‌بینی‌ها باشد، احتمال افزایش نرخ بهره بیشتر خواهد شد؛ عاملی که می‌تواند فشار نزولی بیشتری بر قیمت طلا وارد کند.

گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا برای ماه سپتامبر قرار است امروز منتشر شود. در همین حال، آمار منتشرشده در روز چهارشنبه نشان داد نرخ تورم آمریکا در ماه اوت کمتر از پیش‌بینی‌ها افزایش یافته و رشد قیمت‌ها در ماه قبل نیز نسبت به برآوردهای قبلی تعدیل شده است.

بر اساس برآوردهای بازار، معامله‌گران اکنون احتمال افزایش نرخ بهره در ماه جاری را حدود ۲۸ درصد می‌دانند؛ در حالی که این احتمال در ابتدای هفته حدود ۷۰ درصد بود. با این حال، احتمال افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر همچنان حدود ۸۲ درصد ارزیابی می‌شود.

افزایش نرخ بهره معمولاً به دلیل بالا رفتن هزینه فرصت نگهداری دارایی‌های بدون سود، از جذابیت طلا می‌کاهد.

در بازار سایر فلزات گرانبها نیز روند معاملات مثبت بود. قیمت هر اونس نقره با ۰.۵ درصد افزایش به ۶۱ دلار و ۱۸ سنت رسید. پالادیوم نیز ۰.۹ درصد رشد کرد و در سطح ۱۱۸۱ دلار و ۹۳ سنت قرار گرفت. قیمت هر اونس پلاتین هم با افزایش ۰.۶ درصدی به ۱۷۳۴ دلار و ۴۴ سنت رسید.

با وجود رشد روزانه هر سه فلز، نقره، پالادیوم و پلاتین همچنان در مسیر ثبت عملکرد هفتگی منفی قرار دارند.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha